Вже минуло більше двох тижнів загальнонаціонального карантину. Всі заклади освіти перейшли на дистанційну форму. Наш КПІ ім. Ігоря Сікорського не виключення.

Звичайно, така форма навчання не є притаманною для нашого ЗВО і потребує від багатьох викладачів швидкого опанування нових для них технологій. Але й для студентів виникають додаткові складнощі в самоорганізації освітнього процесу.

На кафедрі Акустичних та Мультимедійних Електронних Систем було проведено два тури опитування студентів про поточний стан дистанційного навчання. Метою такого опитування було не лише контроль навчального процесу. Але й намагання зрозуміти які проблеми виникають перед викладачами, якими інструментами вони користуються.

Сьогодні ми хочемо поділитися з вами деякими результатами нашого опитування.

Розподіл студентів, які взяли участь в опитуванні, по ОР:

Викладачі самостійно обирали спосіб проведення навчання за дистанційною формою. Звичайно на першому тижні були певні проблеми, прото їх було подолано. Пропонуємо вашій увазі розподіл “платформ/шляхів” проведення дистанційного навчання, які обрали викладачі не лише нашої кафедри, але й викладачі загальноуніверситетських курсів. Опитування другого тижня було трохи скориговане, з огляду на результати першого опитування та на офіційне призначення системи “Е-Кампус”.

Ми розуміємо, що ніхто не був готовий до такого карколомного переходу на дистанційне навчання. Проте результати опитування показують, що педагогічний колектив докладає зусилля для швидкого опанування нових технологій. З коментарів наших студентів дізналися, що для навчання навіть використовуються платформа для спілкування комп’ютерних гравців Discord та соціальна мережа Instagram. Також не пройшла повз уваги і Zoom, популярність якого росте на очах.

Опитування планується продовжити і далі.